TwitterLinkedInInstagram   

ART Pro VLA II - Buizencompressor

Gearfocus: een blik op de gear

In gearfocus gaan we wat dieper in op de hardware die we gebruiken. In deel 1 van gearfocus: de ART Pro VLA II buizencompressor.

De ProVLA II is een buisaangedreven Vactrol®-gebaseerde Compressor / Leveling-versterker die is ontworpen om uit te blinken in elke professionele audio-omgeving. Superieure prestaties en een ongelooflijke toon maken de ProVLA II tot een onmisbaar hulpmiddel voor het volgen, mixen, masteren, dynamische controle van live geluidsbronnen of voor gebruik in uitgezonden audio.

De ProVLA II, die in staat is om een veel muzikaler, natuurlijker geluid en sonisch transparante compressie te leveren dan concurrerende eenheden in zijn klasse, gebruikt een opto-elektronisch circuit in plaats van het meer typische VCA-gestuurde niveaudetectiecircuit. Dit VCA-loze ontwerp in combinatie met een 12AT7-vacuümbuis in de versterkingsfase maakt de Pro-VLA II het ideale dynamische regelapparaat voor kritische audiotoepassingen.

Uitzonderlijke signaalintegriteit met extreem weinig ruis en lage vervorming wordt bereikt in de ProVLA II door overal een transformatorloos ontwerp te gebruiken.

Vactrol®-technologie
In tegenstelling tot typische compressie-eenheden die spanningsgestuurde versterkers (VCA's) gebruiken om niveaudetectie af te handelen, maakt het opto-elektronische ontwerp van de Pro VLA II een veel transparantere en muzikaal klinkendere compressie mogelijk zonder agressief of onnatuurlijk te klinken. Dit op Vactrol gebaseerde optische elektronische circuit is het basisonderdeel van de klassieke, zeer gewilde compressoren uit het verleden. Dankzij het Vactrol®-ontwerp kan de ProVLA II op een audiosignaal reageren op vrijwel dezelfde manier waarop het oog zich van nature aanpast aan schommelingen in lichtniveaus - soepel, stil en bijna onmerkbaar.

Zachte knie-nivellering
De ProVLA II is van nature een zachte knie-nivelleringsversterker. Hoewel hij in staat is om dramatische compressie-effecten te bieden, is de ProVLA II ontworpen om uit te blinken in elke toepassing waar transparante, expressieve muzikale dynamiekcontrole gewenst is.

Uitgebreide meting
Grote, goed zichtbare analoge VU-meters met achtergrondverlichting geven de invoer- en uitvoerniveaus nauwkeurig weer, terwijl extreem snelle 10-segmenten LED's de versterkingsreductie weergeven. Voor extra functionaliteit geven de LED's ofwel een gemiddeld niveau weer voor mastering- en mixtoepassingen of peak hold voor het monitoren van individuele bronnen bij het volgen van audio.

Gebruikstoepassingen
Bij Synchro music gebruiken we de Pro VLAII vooral op bussen. Met name vocalen en drums komen goed tot hun recht met een vleugje buizencompressie van de Pro VLAII.
In onze mix -en mastersessies gebruiken we vaak analoge gear, waaronder deze Pro VLAII. 


Vragen? Neem gerust contact met ons op.